Set og Sket
SET OG SKET
Hans Schneider, døde onsdag den 5. Juni

Hans var en af de aktive i den flok træskibssejlere, der startede TSA i 1983.
Hans var uddannet lærer og havde sejlet som velfærdsofficer i J. Lauritzen’s  fragtskibe inden han gik i land og i 1968 startede en sejlerskole for børn og unge i Århus lystbådehavn. De første år med en gaffelrigget Utzon spidsgatter ”Johanne”, der i 1971 blev efterfulgt af  den galeaseriggede nordsøkutter ”Fortuna” igen efterfulgt i 1976 af en nybygget dansk jagt ”Anna Louise” indtil 1991. Det år startede Hans  chartersejlads med sin nybyggede ketch ”Johanne Louise” og måtte derfor flytte til Marselisborg Lystbådehavn men fortsatte som TSA medlem.
Hans havde evnen til at få masser af børn og unge inddraget i fællesskabet om at sejle. Han arrangerede undervisning for dem i navigation både til duelighedsprøven og Y3 uddannelsen og sommertogter til den vestsvenske skærgård.
I TSA  regi fik Hans kontakt med en sejlmager og etableret sejlsyningskurser i en årrække. Flere sejl fra disse kurser sidder stadig på fartøjer i vores havn.
I hele den årrække hvor TSA var en del af Århus Festuge, fik Hans i samarbejde med skolevæsnet arrangeret skoletjeneste på havnen ombord på ”Marta” af Vejle. Ungerne satte sejl, fik beskøjter og hørte både om Danmark som søfartsnation og utrolige historier om Hans’s oplevelser til søs.
Da Hans i 2008 blev nødt til at gå i land og flyttede til Sønder Dråby på Mors, kunne han naturligvis ikke holde sig fra at deltage i etableringen af  lystbådehavnen i den gamle molerhavn Ejerslev Havn nord for Dråby.
Ved Hans’s død har en flok af TSA medlemmer mistet en inspirerende og underholdende kammerat.
Flemming
 17 PisPotCup 
PIS POT CUP LØRDAG DEN 26. AUGUST
Traditionen tro startedes fra industrihavnen kl 13:00

Her er fotoalbum med 67 billeder fra sejladsen

Se resultaterne
WOODEN ISLAND 2017

For fjerde år i træk skaber vi en midlertidig ø af skibe på vandet. I år bliver det et samarbejde mellem Svartlöga og Træskibsforeningen. Det finder sted lørdag den 16. september, og alle er velkomne. Vi opfordrer foreningens medlemmer til at deltage. 
Som noget nyt bliver vi inde i havneområdet i bassinet foran Træskibsforeningens klubhus. Det vil være muligt at stige ombord fra land, og du er dermed ikke forpligtet til at have en båd for at deltage, men jo flere både, jo større ø.

Selve arrangementet starter kl. 16:00. Eftermiddagen og aftenen igennem vil der være flere musikalske og kunstneriske indslag på programmet. Lanterne fra åbningsceremonien af Kulturhovedstad 2017 vil være ombord, og der vil være ølsalg på kajen. 

På programmet er:
Louise Vangsgaard
Pia Nygaard
Boreas
Trubaduren

Nedenfor er optagelser fra de tidligere års Wooden Island.
2016: http://svartloga.dk/galleri/?aid1=1133924149996132#fbalbum1
2015: http://svartloga.dk/galleri/?aid1=932712983450584#fbalbum1
2014: https://www.youtube.com/watch?v=cFpDlLN92uA


NB. besejling af nogle pladser I Træskibshavnen i tidsrummet for arrangementet kan være forbundet udfordringer. 

 

Træskibsforeningen i Aarhus | Fiskerivej 32 | 8000 Aarhus C | CVR nr 33114338 | E-mail: tsa@tsa.dk